Kvæg fra Hegedal Bakker

Det skotske højlandskvæg fra Hegedal Bakker lever i et exceptionelt naturområde på nordsiden af Mariager Fjord. Her fødes kvæget – og her bliver det slagtet. De store folde tæller mange hektar og tillader kvæget at græsse helt ned til fjorden – som det i øvrigt gerne benytter til en forfriskende afkøling på en varm sommerdag.
Området er meget varieret, hvad angår græsser, urter og anden plantevækst, så vores højlændere lever i bogstaveligste forstand af god, varieret kost. Det kan smages på kødet!

Ren økologi
Der må hverken kunstgødes eller sprøjtes i området, vores højlændere lever i, og al vinterfoder, der køres ud til dem, er økologisk. Gennem en årrække har vi været økologisk godkendt.

Fødes og slagtes på marken

Som det naturdyr højlænderen er har den let ved kælvinger og behøver sjældent assistance. Kalvene fødes i naturen, og når det er slagtetid, skydes de på marken. Derved undgår vi at stresse dyrene ved indfangning og transport. Udover det dyrevelfærdsmæssige aspekt har det også den fordel, at kvæget ikke danner en masse adrenalin, som går i kødet.

Kødet krogmodnes
Vores kød krogmodnes minimum to uger, inden det parteres. Under modningen fordamper en vis mængde kødsaft, og naturlige enzymer modner kødet. Derfor bliver det ekstra mørt og smagfuldt.